Contact tracing kan leiden tot outing

Een 29-jarige man in Zuid-Korea is geïdentificeerd als een of de bron van 86 coronavirus COVID-19-infecties in Seoel. Hij had geen symptomen en bezocht homohoreca en gaysauna’s in uitgaanswijk Itaewon

Nu vrezen de contacten van deze man geout te worden bij hun families. Zuid-Korea maakt gebruik van contact tracing in de strijd tegen het virus. 

De man bezocht vijf locaties – King Club, Queen, Trunk, Soho en H.I.M. – kort nadat lockdownmaatregelen versoepeld werden.

Op 6 mei testte hij positief. 2.450 (!) mensen die dezelfde plaatsen bezochten, werden eveneens getest. 3.000 anderen worden opgespoord doormiddel van camerabeelden en gegevens van gsm-gebruik en betalingen door betaalkaart. 

Homofobie

Het sociaal conservatieve Zuid-Korea legt (een deel van) de schuld voor de pandemie bij holebi’s en transgenders en vooral homo’s. Zoekopdrachten naar gay club en gay coronavirus zijn er trending. 

Dat leidde tot homofobe berichten en reacties op sociale media. Sommige media deinzen er niet voor terug om bezoekers van homohoreca nu te outen. Maar veel Zuid-Koreaanse LGBT’s blijven diep in de kast.

Burgemeester Park Won-soon beloofde intussen anoniem testen op corona mogelijk te maken.

Beeld: Wikipedia
Bron: LGBTQ Nation

Een gedachte over “Contact tracing kan leiden tot outing

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: