Genk zet LGBT-werking OGWA in de kijker voor IDAHOT

Genk.be zet naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) de vereniging Ook Genks, Wel Anders (OGWA) in de kijker met een interview van Christel en haar gay zoon Tobias

“Wereldwijd wordt op 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT), aandacht gevraagd voor de rechten van holebi’s en transgenders. Ook stad Genk doet hieraan mee. Onder meer door met OGWA het taboe te doorbreken. Begin maart, voor de coronamaatregelen lanceerden ze nog dit campagnebeeld in samenwerking met KRC Genk“, aldus Genk.be. 

“De week van IDAHOT zou het hoogtepunt zijn van een heel jaar werken rond dit thema, maar de week gaat dus helaas niet door. Alle geplande IDAHOT-activiteiten zoals een trouwstoet, een fototentoonstelling, een lezing, een filmvoorstelling en het slotfeest zijn omwille van de coronamaatregelen afgelast. De regenboogvlag zal naar jaarlijkse gewoonte wél aan het stadhuis wapperen.”

Het interview.

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: