De Lijn krijgt diversiteitswerkgroep, ook voor holebi’s en transgenders

Bus- en trammaatschappij De Lijn heeft plannen om een diversiteitswerkgroep op te richten. “Die werkgroep zal in de breedst mogelijke zin werken rond diversiteit en zal dus ook de belangen van de LGBTQ+ meenemen”, zo heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) donderdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Els Robeyns (sp.a).

Robeyns wilde van minister Peeters horen welke plannen De Lijn heeft rond de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. 

Robeyns is geïnspireerd door de acties bij NMBS en Infrabel, waar Trainbow Belgium al werkt rond LGBTQI’s. 

Regenboog

Minister Peeters liet onder meer weten dat De Lijn vrijdag zijn profielfoto op Facebook en Twitter zal aanpassen met een regenboogvlag. 

Een eigen regenboognetwerk zoals bij de NMBS heeft De Lijn niet, maar volgens de minister heeft de vervoersmaatschappij wel plannen om een diversiteitswerkgroep op te richten die “diversiteit in de breedst mogelijke zin beschouwt en dus ook de belangen van van de LGBTQ+ zal meenemen”.

Brussel

Sp.a-parlementslid Robeyns reageert tevreden op die initiatieven. Zij suggereert nog om het voorbeeld van de MIVB in Brussel te volgen en om naar aanleiding van IDAHOT ook bussen of trams uit te rusten met regenboogkleuren. Minister Peeters beloofde die suggestie over te maken aan De Lijn.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Belga

%d bloggers liken dit: