IDAHOT | Raad van Europa vestigt aandacht op jonge LGBTI’s in tijden van corona

De Raad van Europa vraagt bijzondere aandacht voor de bescherming van holebi’s, transgender en intersekse personen in tijden van corona. En de Raad van Europa vraagt extra aandacht hierbij voor jonge LGBTI’s.

“De COVID-19-pandemie heeft ongelijkheden uitvergroot”, stelt secretaris-generaal Marija Pejčinović Burić uit Kroatië. “Jonge LGBTI’s zijn al langer gestigmatiseerd en gemarginaliseerd en zijn nu extra blootgesteld aan haatspraak en geweld. Thuis en in de openbare ruimte.”

“Social distancing en lockdwown kan bijzonder hard zijn voor jongeren die door hun familie worden verworpen of niet uit de last zijn, voor jongeren die worstelen met geestelijke gezondheidsissues of slachtoffer zijn van mentaal en fysiek geweld.”

“Bovendien hebben lockdownmaatregelen hulpverlening bemoeilijkt. Of die nu komt van vrienden, LGBTI-centra, verenigingen of onderwijsinstellingen.”

Plicht

Pejčinović Burić vindt het een plicht voor overheden om deze kwetsbare jongeren te blijven steunen en beschermen. Ze wijst ook het probleem van dakloosheid bij jonge holebi’s, trans* en intersekse mensen. 

Tien jaar geleden ontwikkelde de organisatie de Raad van Europa-Aanbevelingen in de strijd tegen discriminatie op grond van seksuele oriëntatie en genderidentiteit

Beeld: Wikipedia

Een gedachte over “IDAHOT | Raad van Europa vestigt aandacht op jonge LGBTI’s in tijden van corona

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: