Meerderheid homo- en biseksuele mannen blijft positief ingesteld in coronatijd

57% van de gay datingapp en -site Romeo-gebruikers voelt zich goed tot zeer goed, ook tijdens lockdown of confinement. 75.840 Romeo’s uit 140 landen namen deel aan de bevraging. De helft is single. 

In Frankrijk blijft 65% van de homo- en biseksuele mannen die Romeo gebruiken om te daten, optimistisch. In het Verenigd Koninkrijk 44%. In India slechts 23%.

43% is bezorgd om zijn gezondheid, meer iets meer dan de helft is niet tot ‘neutraal’ bezorgd. In Spanje is slechts 32% om zijn gezondheid. 

Geld

50% van de respondenten is bezorgd om zijn financiële situatie. Topper hier is India met 73% met financiële stress. 

Jongeren (18 tot 25 jaar) zijn bezorgder om hun geldelijke toekomst dan 65-plussers.

70% gaat niet op date

70% van de Romeo’s gaat niet op seksdate. Hoe strenger de lockdownmaatregelen, hoe strikter het gedrag. In Spanje datet 86% niet.

In Duitsland (61%) en Zweden (62%) is de wil om niet te daten het laagst. 

48% van de respondenten datet enkel online.

Koppels doen het goed

Romeo’s zijn hun lief niet beu. 17% van de 31.899 respondenten met een partner zegt dat de relatie met zijn lief verbeterd is. De Verenigde Staten en India scoren hier het hoogst met 29%. In het VK 27%. Italië kent al een heel lange en zeer strenge lockdown. 14% zegt er beter met zijn lief om te kunnen.

Vijftig procent – de helft – van de respondenten is single. 

Scene na de lockdown

Wereldwijd vreest 35% van de respondenten dat LGBT-zaken zullen verdwijnen ten gevolge van de economische fallout. De Britten zijn het minst bezorgd (20), de Duitsers het meest (46%). 45-65-jarigen vrezen faillissementen het meest. 

Jongeren zijn niet ongerust: 48% is totaal niet bezorgd om faillissementen in de LGBT-zakensector.

Lockdownmaatregelen

40% van de respondenten zegt dat de maatregelen tegen het coronavirus juist zijn. 32% vindt dat het strikter mocht. De Britten (49%) en de Fransen (53%) vonden de overheid niet strikt genoeg. In Zweden vond 56% van de Romeo’s dat de overheid juiste beslissingen heeft genomen. 

Reizen

Mensen gaan thuis of in de eigen omgeving blijven. 73% heeft geen nakende reisplannen. In Spanje 85%. 29% van de Britten plant wel iets. 31% weet het niet.

Geil

40% van de respondenten staat heet in lockdown. Bij jongeren is dat 55%. In Europa staat Spanje het heetst met 49. India 56%.

Romeo?

Romeo startte als GayRomeo en PlanetRomeo. Site en app gaan al even mee. De app is bijzonder populair in Duitsland, maar ook in Oostenrijk, Zwitserland, Italië, België, Frankrijk en Nederland.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Romeo

%d bloggers liken dit: