AMSTERDAM | Man gestoken met stuk glas en uitgescholden om homoseksualiteit

Op donderdagavond 21 mei is in Amsterdam-Oost een homoseksuele man gestoken met een stuk glas en uitgescholden om zijn seksuele oriëntatie. COC Nederland spreekt van een vreselijke gebeurtenis en eist actie van minister van Veiligheid en Justitie Ferdinand Grapperhaus (CDA) na dit vijfde voorval in korte tijd.

“Dit moet stoppen”, reageert COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. “Het is vreselijk voor de slachtoffers en leidt tot boosheid en een gevoel van onveiligheid in de LHBTI’s gemeenschap. Maar we laten ons niet terug de kast in duwen. Minister Grapperhaus, kom in actie en zorg dat iedereen in Nederland zichtbaar zichzelf kan zijn!”

COC Amsterdam zoekt contact met het slachtoffer om hem waar nodig te ondersteunen.

De man die donderdag werd aangevallen zat met zijn partner in een kano. De twee werden beledigd vanwege hun seksuele oriëntatie, zo meldt een woordvoerder van de politie. Ze gingen daarna naar de kant om verhaal te halen, waarna er een schermutseling ontstond. Daarna werd een van de mannen aan zijn onderarm verwond met een stuk glas. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De daders renden na het incident weg.

Agenten hebben later die avond op basis van de signalementen en omdat ze de verdachten kenden drie tieners opgepakt. 

Daar zit ook degene bij die met het stuk glas heeft gestoken. Hij is 14 jaar oud. De andere twee zijn veertien en vijftien jaar oud. Ze waren allemaal al bekend bij de politie vanwege overlastgevend gedrag.

De Amsterdamse politie laat weten de zaak zeer hoog op te nemen. Het netwerk Roze in Blauw ondersteunt het slachtoffers en zijn partner bij het doen van aangifte.

Afgelopen maand werd in Amsterdam-Oost ook al een ander homopaar tot twee keer toe mishandeld omdat ze hand in hand liepen. Eind april werd een transgender persoon aangevallen in de Amsterdamse metro en eerder die maand overkwam een transvrouw in Rotterdam hetzelfde.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

Een gedachte over “AMSTERDAM | Man gestoken met stuk glas en uitgescholden om homoseksualiteit

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: