COC wil dat Nederland actie onderneemt tegen LGBT-vrije zones in Polen

COC Nederland wil dat minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) actie onderneemt tegen de zelfverklaarde LGBT-vrije zones en andere LGBTI-mensenrechtenschendingen in Polen

Volgens COC-voorzitter Astrid Oosenbrug zijn de LGBT-vrije zones walgelijk en onanvaardbaar. Ze spreekt van “pure intimidatie van LHBTI’s door de Poolse autoriteiten”.

“”Een schending van de mensenrechten van Poolse LHBTI’s die ruim een jaar na dato nog altijd niet is aangepakt. En dat binnen de Europese Unie, op nog geen halve dag rijden van Nederland. We rekenen op actie van minister Blok en de Europese Commissie“, aldus de COC-voorzitter.

Het COC roept de minister onder meer op om de Poolse ambassadeur in Nederland op het matje te roepen en de LGBTI-mensenrechtenschending in Polen publiekelijk te veroordelen. Ook wil het COC dat de minister in EU-verband actie onderneemt tegen de situatie in Polen.

Volgens het COC mogen mensenrechten van LHBTI’s en andere groepen tijdens de coronacrisis niet het onderspit delven. Het is volgens de organisatie belangrijk dat Nederland de kwestie ook tijdens deze crisisperiode aankaart.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

%d bloggers liken dit: