Regenboogzebrapad in Koksijde

Aan de Zeelaan, vlakbij de Poort, in Koksijde in West-Vlaanderen is een regenboogzebrapad ingehuldigd. “Omdat we trots zijn in Koksijde. Trots op onze gemeente waar iedereen mag zijn wie hij is, en we voluit gaan voor een gemeente zonder discriminatie of vooroordelen”, klinkt het bij de persdienst.

Vorig jaar lanceerde Koksijde de regenboogkast, gevuld met informatie over holebithema’s, die de gemeente rondreist.

“Nu gaan we nog verder door het aanleggen van een regenboogzebrapad in het hart van onze gemeente. De voorbije dagen wapperden ook de regenboogvlaggen op verschillende locaties in Koksijde in het kader van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. Traditioneel is juni ook pridemaand en worden in België en wereldwijd heel wat activiteiten georganiseerd. Corona steekt ook hier dit jaar jammer genoeg een stokje voor.”

Schepen Lander Van Hove (Open Vld): “We beseffen dat beleid meer is dan een vlag hijsen of het aanleggen van een zebrapad. Met Lokaal Bestuur Koksijde willen we een stapje verder gaan en ondertekenen we in het najaar het regenboogcharter, om dit thema nog beter in het beleid te verankeren.

Onze beleidsmedewerker diversiteit en gelijke kansen zal ervoor zorgen dat ook de volgende jaren de nodige aandacht blijft gaan naar thema’s zoals dit en er verder meer draagvlak voor gecreëerd wordt.”

Beeld: Wikipedia
Bron: Koksijde, De Coxydsche Gazette

%d bloggers liken dit: