ANTWERPEN | Politie zoekt inlichtingen over verdachten homofobe aanval

De politie zoekt drie mannen die in oktober 2019 een homoseksuele man beroofden en sloegen. 

De 24-jarige Wouter – een schuilnaam – werd eerst het hof gemaakt door een van de drie verdachten. Wouter stelt dat de mannen het op hem gemunt hadden omdat hij homo is. 

Opsporingsprogramma ‘Faroek‘ op VTM toonde beelden van de agressie

Wouter werd aangesproken in de Nationalestraat. Al wandelend werd er geflirt. Bij Wouter thuis vroeg Wouter aan de verleider om even in de gang te wachten. Op camerabeelden is te zien hoe de verleider met twee handlangers overlegt. 

“Het volgende moment stormen die drie de hall binnen en slaan mij tegen de grond. Dan krijg ik nog wat stampen. Zij pakken mijn handtas en mijn Rolex-horloge en gaan ervandoor. Dit was al de zoveelste keer dat ik als homo werd overvallen. Ik heb toch het recht om mij op te kleden en te schminken. Niet dan?”, getuigt Wouter. 

De politie zoekt inlichtingen over dit incident. Je kan de reportage hier bekijken. 

Wie inlichtingen heeft over deze overval kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300, of via het mailadres opsporingen@police.belgium.eu

Heb je naar aanleiding van dit bericht nood een aan een gesprek? Contact opnemen met Lumi kan via www.lumi.be of 0800 99 533. Je kan Lumi ook steunen.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Het Laatste Nieuws 

%d bloggers liken dit: