ONDERZOEK SCIENSANO | De impact van COVID-19 op de gezondheid van de Belgen, deel III

“De twee vorige COVID-19 Gezondheidsenquêtes konden elk op meer dan 40.000 deelnemers rekenen, bedankt daarvoor! Vandaag lanceren we onze derde enquête, die focust op onze ervaringen, onze gezondheid en ons welzijn tijdens de afbouw van de maatregelen. We rekenen ook nu op een massale deelname”, schrijft Sciensano.

De 3de COVID-19 gezondheidsenquête wacht op jou

“Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België? Vul dan onze vragenlijst vóór 5 juni in. Dit duurt maar 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil.”

De vragenlijst is ook beschikbaar in het FransDuits en Engels.

Verspreid de vragenlijst (en niet het virus)

“We waarderen het als je onze vragenlijst zoveel mogelijk deelt met je vrienden, familie, collega’s… (als ze minstens 18 jaar zijn en in België wonen). “

In het kort

Deze enquêtes helpen wetenschappers en beleidsmakers om de gevolgen van de coronacrisis in te schatten. Daarom lanceert Sciensano regelmatig een nieuwe vragenlijst om:

  • een aantal specifieke onderwerpen te bevragen (deze keer is Sciensano, bijvoorbeeld, benieuwd naar hoe jij de afbouw van de coronamaatregelen ervaart);
  • de evolutie van terugkerende onderwerpen zoals mentaal en sociaal welzijn op te volgen.

Dankzij jouw deelname kunnen we dus trends in kaart brengen en uiteenlopende onderwerpen bestuderen die belangrijk zijn voor de volksgezondheid.

Raadpleeg de resultaten van de eerste COVID-19 gezondheidsenquête en tweede COVID-19 gezondheidsenquête.

Beeld: Thor Deichman, Pixabay
Bron: Sciensano

%d bloggers liken dit: