KAMEROEN | Vijftig LGBTI’s opgepakt voor inbreuk op coronamaatregelen

In Kameroen heeft de politie op 17 mei vijftig holebi’s en transgenders opgepakt omdat ze de maatregelen tegen coronavirus COVID-19 schonden. 

De LGBTI’s waren bijeengekomen om zich te informeren over het virus en de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) te vieren, bricht het African Human Rights Media Network

De avond werd georganiseerd door hiv-preventievereniging Colibiri in Oasis Hotel in Bafoussam. De politie deed er een inval. Vijftig homo’s, bi’s, lesbiennes en trans* mensen werden meegenomen voor verhoor. Bij de arrestanten waren er minderjarigen. 

De beschuldiging luidt: homopropaganda en schending van volksgezondheidsmaatregelen. Sommigen van de arrestanten moesten een anaal onderzoek ondergaan dat moet uitmaken of ze homo zijn. 

LGBT-organisaties zoals Humanity First Cameroon, Alternatives-Cameroon, Camfaids, Defenseurs Sans Frontieres en mensenrechtenwaakhond Eenheidsplatform hebben de razzia veroordeeld. 

Samen hebben deze verenigingen de borgsom betaald van de arrestanten.

Homo- en lesbische seks is er strafbaar. Wie betrapt wordt riskeert tot vijf jaar cel en hoge boetes. Maar ook maatschappelijk is homoseksualiteit niet aanvaard.

Beeld: Wikipedia
Bron: Erasing 76 Crimes

Een gedachte over “KAMEROEN | Vijftig LGBTI’s opgepakt voor inbreuk op coronamaatregelen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: