Pink Screens 2020 zoekt artiesten voor tentoonstelling

Genres d’à Côté en het Pink Screens Film Festival organiseren naar jaarlijkse traditie ook een LGBTQI+-tentoonstelling in de Nova in Brussel tijdens de 19e editie van het Pink Screens festival. Deze loopt van 12 tot 21 november 2020. Hiervoor worden kunstenaars gezocht.

“Kunstenaar met welke achtergrond, welk gender en welke seksuele voorkeur dan ook, als er meervoudige identiteiten in je artistieke leven wonen en dit in een geest van onbeschaamdheid en politieke reflectie en wil je je grootste creativiteit zonder enige bescheidenheid tonen? Welkom.”

“Goesting? Stuur ons je CV, biografie, website, blog, Facebook pagina, portfolio en een woordje uitleg naar het volgende adres: expo@pinkscreens.org en dit vóór 15 juni 2020.”

Wat zoekt Pink Screens?

  • Beeldende kunsten: van foto’s, schilderijen, collages, strips, zeefdrukken, tekeningen tot micro-uitgaven;
  • Video (klein en middelgroot formaat): gefilmde, intieme getuigenissen van bijvoorbeld een anekdote, een gevoel dat een bepaalde situatie opriep waarbij de vraag naar gender en/of seksualiteit rees. Homofobie, love at first sight, seksisme, flirten, one nightstands, intimidatie, coming out. Kortom: deel het met ons;
  • Performance: verleidelijk en fris – en kort – maar met de nodige intensiteit heten we ook welkom;

“We kiezen de werken voor de expo met het oog op een samenhang van het geheel. Alle kandidaturen worden gelijk behandeld en besproken door onze expo-equipe, die bestaat uit kunstenaars en cultuur professionals en de preselectie wordt voorgelegd en goedgekeurd door de leden van Genres d’à Côté. Qua budget is het simpel: dat is er niet wel vergoeden we mogelijke transportkosten van het werk. Je hoort van ons in juli 2020 of je geselecteerd werd.”

Praktische informatie.

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: