Homo’s en lesbiennes verkiezen verzorgd maar vol en natuurlijk schaamhaar

51% van de homomannen en 59% van de lesbiennes wil geen orale seks geven aan iemand die zijn of haar schaamhaar niet onder handen neemt. Groomed pubic hair betekent niet per se geschoren of getrimd.

Een kwart van homomannen en lesbische vrouwen laten hun schaamhaar betijen. ‘Alles weg’ is minder populair. Dat blijkt uit de bevraging van Save.Health bij 1.027 mensen in de Verenigde Staten

Bevindingen

Een op de vier vrouwen en een op de acht mannen voelt zich onder druk gezet om het schaamhaar te verzorgen.

23% van de heterovrouwen, 22% van de gay women, 8% van de hetetomannen en 5% van de gay men scheren alles af. 1% van de heterovrouwen, 54% van de lesbiennes, 61% van de heteromannen en 69% van de homomannen trimt het schaamhaar. 17% van de heterovrouwen, 24% van de lesbiennes, 31% van de heteromannen en 26% van de homomannen houden full or natural hair

3% vindt het niet leuk wanneer de partner geen schaamhaar heeft. 11% is ontevreden over het getrimde schaamhaar. 32% vindt ongemoeid schaamhaar bij de partner niet leuk.

78% van de homomannen, 75% van de lesbiennes, 67% van de heterovrouwen en 63% van de heteroventen zijn blij met vol of natuurlijk schaamhaar. 

Seks

51% van de homomannen en 59% van de lesbiennes wil dus geen orale seks geven aan iemand die zijn of haar schaamhaar niet onder handen neemt. De weerstand voor seks in het algemeen met een behaard iemand is minder. 

Voor lesbiennes is een bush wel een dealbreaker. Voor heterovrouwen zijn dat genitale piercings. Voor homomannen een bush, genitale piercings en gekleurd schaamhaar. Voor heteromannen een bush.

Heteromannen zijn het onverschilligst. 46% zegt dat schaamhaar geen invloed heeft op hun lust naar een vrouw.

Aantrekkelijk

57% denkt dat onderhouden schaamhaar hen aantrekkelijker maakt. 65% van de lesbiennes denkt dat, 60% van de heterovrouwen, 58% van de homomannen en 51% van de heteromannen.

32% heeft naakt zelfvertrouwen, zonder schaamhaar. 22% met een beetje of getrimd schaamhaar 27 met natuurlijk, ongetrimd schaamhaar.

Beeld: Timothy Junes
Visuals: Save.Health
Bron: Gay Star News, Save.Health

%d bloggers liken dit: