LGBT-reacties op overlijden George Floyd en Black Lives Matter

De dood van George Floyd op 25 mei 2020 wakkerde het vuur van de strijd tegen racisme in de Verenigde Staten en in de rest van de wereld aan. Het incident illustreert hoe racisme nog een dagelijkse realiteit is en wereldwijd aanwezig is.

Het laat dan ook velen niet onberoerd. 

“51 jaar geleden waren er rellen nodig, en verzet tegen ordetroepen en tegen politici, om gelijkwaardigheid en gelijke rechten op te eisen”, schrijft Yves Aerts van çavaria op Facebook. “Elk jaren ‘vieren’ we die rellen, op tientallen plaatsen in de wereld, waaronder Brussel (The Belgian Pride) en Antwerpen (Antwerp Pride). Als holebi, transgender of intersekse persoon kan je niet anders dan solidair te zijn met al wie vandaag strijdt voor diezelfde mensenrechten.” 

Sigrid Dufraimont en Muriel van The Lesbian Romantic sommen in een korte podcast de namen van enkele slachtoffers van racistisch politiegeweld op.

Antwerp Pride en Het Roze Huis – çavaria Antwerpen plaatsten links op Facebook.

Als BPOC (Black / Person of Colour) voelt Rachael Moore van RainbowHouse Brussels zich meer dan louter solidair met de strijd tegen racisme. Al voor George Floyd plaatste Moore berichten op haar sociale media-accounts over racisme. e voorbije dagen hebben haar activiteiten alleen maar geïntensifieerd.

Deze reacties zijn maar een peulschil van een fractie aan de veelheid van reacties. Veel steun, veel solidariteit, veel ‘verandering nu’. En ook bagger. 

Beeld: Philadelphia City Council and Tierney

%d bloggers liken dit: