Europese Commissie schrijft LGBT-vrije zones in Polen dat ze subsidies kunnen kwijtraken als ze niet stoppen met discrimineren

De Europese Commissie heeft aan maarschalken van woiwodschappen in Polen een brief gestuurd waar respect voor non-discriminatie gekoppeld word aan het ontvangen van financiële steun.

Een woiwodschap is een provincie. Een gouverneur heet er maarschalk. 

In Polen zijn er talrijke zelfverklaarde LGBT-vrije zones. Deze gebieden – steden, gemeenten en woiwodschappen – verklaren symbolisch LGBT-vrij te zijn. Hoewel dat uiteraard in de praktijk niet is, zeggen deze gebieden dat holebi’s en transgenders er niet welkom of gewenst zijn.

In een brief herinnert de Commissie deze zones aan de Europese regels inzake non-discriminatie, ook op grond van seksuele oriëntatie en genderidentiteit. 

“De Commissie dreigt ermee subsidies in te trekken als de aangeschreven provincies zich niet terugtrekken uit deze holebifobe en transfobe campagn”, zegt analyst Rémy Bonny.

Beeld: Wikipedia
Bron: Rémy Bonny

2 gedachten over “Europese Commissie schrijft LGBT-vrije zones in Polen dat ze subsidies kunnen kwijtraken als ze niet stoppen met discrimineren

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: