Oh nee, de premier heeft een tas van Andrew Christian

Dr. Leo Varadkar (Fine Gael) is gespot geweest in een park, zonnebadend. Hij had een tas mee van Andrew Christian. Sommigen vinden dit onaanvaardbaar.

Varadkar is out and proud. Hij is ontslagnemend eerste minister van Ierland. Dat de eerste minister een item heeft van een merk dat zich expliciet richt op gays, stoort sommigen. 

Andrew Christian is een ondergoedmerk dat zich richt op homomannen. Je ziet slips en jockstraps van AC in homoporno en je spot veel AC-slips op homofeestjes. 

Oh nee! 

Critici beschuldigen Varadkar ervan “enkel te shoppen op expliciete sites die fetishwear verkopen”. En dat is “ongepast en beneden de stand van een premier”. Erger dan de witte sneakers van Conner Rousseau (sp.a), zo blijkt.

Er kwam uiteraard ook tegenkanting. “Het is een tas”, is de teneur. “Wat shockeert  is dat iedereen bij Fine Gael een beetje kinky is”, klinkt het ironisch.

Liederlijk

“Een homoseksuele minister kan, een liederlijke niet”, verklaarde toenmalig CVP-voorzitter Marc Van Peel over Elio Di Rupo (PS) in de jaren negentig.

Het adagium blijkt nog te gelden. LGBT-politici kunnen alleen als ze heteroconforerend zijn. Liefst met een langetermijnpartner, lekker burgerlijk, braaf en alle uiting van queerness verbergend. 

Een (eerste) minister die zichtbaar queer is? Nee daar is de wereld nog niet klaar voor. 

België 

Politici die hun queerness uiten hebben we in België ook niet, er blijft toch een zekere preutsheid bestaan onder homoseksuele politici”, schetste politicoloog Dave Sinardet twee jaar geleden.

“Ze komen inderdaad eerder met de burgerlijke kant van hun leven naar buiten. Maar ik denk dat het intussen wel zou kunnen, dat het wel geaccepteerd zou worden, al hangt het wel deels af van in welke partij.”

Beeld: Wikipedia
Bron: PinkNews.co.uk, eigen verslaggeving

Een gedachte over “Oh nee, de premier heeft een tas van Andrew Christian

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: