9 JUNI | KliQ houdt onderwijswebinar ‘Meester, hoe maken twee mama’s een kindje?’

Gender en seksuele diversiteit is op veel plekken aanwezig in ons dagelijks leven. Ook kinderen weten al heel goed wat ‘typisch meisjes’ en ‘typisch jongens’ is. Als een jongen naar school komt met roze glitter op zijn schoenen of de juf gaat trouwen met een vrouw, kunnen kinderen vragen stellen.

“Maar hoe geef je hier het best een antwoord op? Hoe ga je met kinderen in gesprek over (seksuele) diversiteit? Waar vind je goed materiaal ter ondersteuning? En waarom is het belangrijk om dit gesprek in de basisschool niet uit de weg te gaan?” 

KLiQ vzw organiseert hierover een webinar gericht op leerkracht en directieleden van kleuterscholen en lagere scholen. Op 9 juni om 19.30 uur. 

In deze webinar krijg je een algemeen kader van gender en seksuele diversiteit. Je komt te weten hoe je kan antwoorden op (gender)vragen van kinderen aan de hand van praktische voorbeelden, concrete tips en fijn materiaal.

Praktische informatie.

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: