11 JUNI | KliQ houdt onderwijswebinar ‘Hoe reageer je op LGBTI-negatief taalgebruik?’

KliQ vzw organiseert op 11 juni om 19.30 uur een webinar over holebifoob en transfoob taalgebruik in secundaire scholen.

De doelgroep van deze webinar is dan ook leerkrachten en directieleden in het secundair onderwijs. 

“Hé, homo!” De kans is groot dat je als leerkracht de bovenstaande zin al eens gehoord hebt. Het woord homo, janet, gay, etc. zijn veelgebruikte woorden onder jongeren, en helaas lang niet altijd op een positieve manier.

Hoe ga je als leerkracht om met dit taalgebruik? Hoe kan je hierop reageren zonder als een politieagent door de school te lopen? En hoe kan je met je leerlingen op een positieve manier in gesprek gaan over het gebruik van LGBTI-negatief taalgebruik?

Daar gaan we tijdens deze webinar dieper op in. We behandelen prangende vragen van leerkrachten, geven achtergrondinformatie over hoe LGBTI-jongeren zich voelen bij dit taalgebruik en geven jullie tips & tricks hoe je hier op kan reageren en het gesprek aan kan gaan.

Praktische informatie.

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “11 JUNI | KliQ houdt onderwijswebinar ‘Hoe reageer je op LGBTI-negatief taalgebruik?’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: