Gemeenteraad Middelkerke verwerpt regenboogzebrapad

De gemeenteraad van badstad Middelkerke heeft het voorstel om een regenboogzebrapad te schilderen, verworpen.

Het idee kwam van oppositielid Robin De Lille (Groen). Andere oppositiepartijen Open Vld en N-VA stemden mee voor, maar bestuurspartijen Lijst Dedecker en CD&V stemden tegen. 

De Lille verklaarde te geloven dat Middelkerke vergeten was de regenboogvlag uit te hangen op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Daarom zou een regenboogzebrapad een mooi signaal zijn. 

Wegcode

Schepen van Openbare Werken Eddy Van Muysewinkel (LDD) verklaarde dat de wegcode dit verbiedt. Een zebrapad moet witte strepen hebben. 

De wegcode zegt echter niets over de ruimte tussen de witte strepen, zoals voorbeelden in andere steden en gemeenten aantonen.

Ombouwkasten

De Lille verweet burgemeester Jean-Marie Dedecker ook transfobie. Dedecker had transgenders “ombouwkasten” genoemd. 

“Zeer onrespectvol, op zijn minst. Blijkbaar is zo’n regenboogpad toch noodzakelijker dan de burgemeester denkt, als hij zelf zo’n uitspraken doet”, tekende Het Nieuwsblad op. 

De burgemeester ontkende niet. Maar, zegt hij, hij citeerde Youp van ’t Hek

“Dat heet dan humor, en is op geen enkele manier beledigend bedoeld. Waar ik wel van overtuigd ben, is dat seksualiteit tot de privésfeer van de mensen behoort, en niet op straat. Voor Groen ben je dan meteen een homohater. Ik heb destijds nog de wet helpen meestemmen waardoor homokoppels konden trouwen. Het verwijt van De Lille raakt kant noch wal.”

Beeld: Wikipedia
Bron: Het Nieuwsblad

%d bloggers liken dit: