UPDATE | Officieuze pridewalk op parcours afgelaste Antwerp Pride-parade

De grootse Antwerp Pride-parade kan door coronavirus COVID-19 niet plaatsvinden, maar Nicolaas Janssens wil het parcours wel bewandelen.

Het parcours ging dit jaar sowieso hetzelfde zijn als in 2019.

Antwerp pride parade 2020 Corona safe edition‘ is geen officieel evenement, benadrukt Janssens. “Je komt met je bubbel of organisatie tussen 13 uur en 16 uur naar het Sint-Jansplein. Je wandelt de prideroute zoals andere jaren. Via daar wandel je verder naar de Paardenmarkt, de Scheldekaaien en eindig je bij de Gedempte Zuiderdokken waar de pride eindigt. Dit jaar is er natuurlijk geen after-pride-party op de Gedempte Zuiderdokken maar je kan bij vrienden of rustig op café gaan nadrinken.”

Corona

“Belangrijk”, zegt Janssens. “Je wandelt steeds in niet te grote groepen, nu (16/06/20) is dat niet meer dan tien personen. Je houdt voldoende afstand met de andere bubbels/organisaties. Breng handgel en mondmaskers mee voor als je niet voldoende afstand kan bewaren. En je wandelt op het voetpad gezien de straten niet afgezet zijn dit jaar. Dus grote wagens zij dit jaar niet toegelaten. Een ander alternatief is je fiets nemen want dan kan je wel op straat komen.”

“De bedoeling van dit evenement is dat we Antwerp Pride 2020 niet zomaar voorbij laten gaan en er toch een feestje van kunnen maken. Weliswaar ingetogen. En dat we ons toch even laten zien in de Antwerpse straten. Dus trek de gekke kleurrijke pride outfit maar aan!”

Janssens is bezig de stadsdiensten hierover te contacteren.

Brussel

“Op 29 augustus 2020 kan dit evenement eventueel ook in Brussel gedaan worden. Gezien de Belgian Pride van 23 mei verhuist is naar 29 augustus 2020.

14 augustus 2021 is het terug officieel Antwerp Pride zoals andere jaren. Dus hou die dag zeker vrij! Blijf veilig en gezond!”

Praktisch

UPDATE | Geannuleerd, in afwachting van…

16 juni, 23.30 uur. Het kan snel gaan. Janssens heeft zijn evenement geannuleerd. Hij kreeg een bericht van de vzw Antwerp Pride. Ze werken aan een alternatief programma, inclusief iets met een parade. Hij wacht ook reactie van Stad Antwerpen af. 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: