Transgender Infopunt houdt nieuwe reeks online praatavonden voor (ex-)partners

Transgender Infopunt (TIP houdt en nieuwe reeks online praatavonden. Op 23 juni, 30 juli en 25 augustus.

“Wegens grote interesse werd beslist twee praatavonden te organiseren (in groepjes van zes deelnemers). De online praatavond bleek drempel verlagend te werken. Het voelt veiliger om van thuis uit met lotgenoten te praten. Daarom werd bewust gekozen om de nieuwe reeks praatavonden online te organiseren. Vanaf september zullen de online sessies gecombineerd worden met live praatavonden”, klinkt het bij TIP.

De praatavonden worden niet langer begeleid door een medewerker van het TIP, maar door (ex-)partners zelf. 

Het TIP leidde in samenwerking met Trefpunt Zelfhulp vzw intussen zes (ex-)partners op tot gespreksbegeleiders. De gespreksbegeleiders krijgen blijvend ondersteuning van de TIP-medewerker. 

De manier van werken blijft dezelfde. De praatavonden zijn exclusief voor partners en ex-partners van trans personen. Veiligheid om vrijuit te kunnen praten, ervaringen en gevoelens op een respectvolle manier te delen is één van de belangrijkste voorwaarden.

“Daarom vragen we je vriendelijk je alleen in een afgesloten kamer/ruimte te bevinden; gebruik oortjes of een koptelefoon. Op deze manier kunnen eventuele huisgenoten niets opvangen van wat andere (ex-)partners zeggen.”

De praatavonden gaan telkens online door om 20 uur en zullen maximum anderhalf uur duren. Het maximum aantal deelnemers is zes per avond. 

Interesse: gelieve je snel in te schrijven op één van bovenstaande data via partnerpraatavonden@gmail.com.

Je zal via mail de specifieke link voor de praatavond toegestuurd krijgen. Er wordt gebruik gemaakt van het beveiligd online platform Whereby. Je hoeft het programma niet te installeren.

Praktische informatie.

Beeld: Transgender Infopunt

%d bloggers liken dit: