Antwerp Pride werkt aan fotoroute langs parcours prideparade als alternatief voor traditionele optocht

Dit jaar geen Antwerp Pride-parade met een massa volk, zoals op de foto. Dat kan uiteraard niet door coronavirus COVID-19. Maar de vzw achter de pride werkt wel aan een alternatief programma. 

“Zoals jullie weten gaat Antwerp Pride dit jaar door in een aangepaste versie. Grote evenementen zullen nog niet mogen plaatsvinden en kleine culturele activiteiten indoor mogen met maximum 200 zittende bezoekers en de nodige veiligheidsvoorschriften, klinkt het in de nieuwsbrief. 

De vzw Antwerp Pride heeft hierbij je hulp nodig. “Aangezien we geen parade kunnen organiseren, werken we momenteel en wandeling uit die mensen op eigen initiatief kunnen volgen.”

Fotowandeling

De wandeling volgt het paradeparcours (‘Walk Your Pride Parade‘) van vorig jaar: namelijk van het Sint-Jansplein via de PaardenmarktOude LeeuwenruiScheldekaaien naar de Gedempte Zuiderdokken

“Op dertien plaatsen op dit parcours, zullen we dertien grote foto-portretten plaatsen. Portretten van mensen en gebeurtenissen die belangrijk waren in de LGBTQI-strijd. 

Bij het portret komt een QR-code. Wie de QR-code inscant met zijn smartphone krijgt dan een stukje Antwerpse LGBTQ-geschiedenis te horen. 

Tentoonstelling

De wandeling eindigt op de plaats waar de parade werd ontbonden: op de Waalsekaai ter hoogte van het M HKA. Het M HKA organiseert in het kader van Antwerp Pride een bijzondere tentoonstelling die gratis toegankelijk zal zijn. 

“Dus een perfecte afsluiter dan de Parade wandeling.”

Dertien portretten

Er komen dus dertien portretten. “Denk jij aan iemand die belangrijk was in onze strijd, of iemand met een mooi en/of ontroerend verhaal laat het ons dan weten. Natuurlijk zijn er een aantal voor de hand liggende personen/groepen te bedenken, maar we willen ook verrassen. Een onbekend iemand die al jaren in de schaduw aan de kar trekt kan ook symbool staan voor de regenboog. Iemand waar wij niet aan denken, maar jij misschien wel.” 

Belangrijk: de persoon zal gefotografeerd worden door Noortje Palmers. Het wordt een openlucht wandeltentoonstelling die je eventueel individueel kan bekijken en waarin het Antwerp Pride-thema ‘Together We‘ centraal staat.

Als je aan iemand denkt, stuur de naam dan door aan info@antwerppride.eu voor dinsdag 30 juni en de stuurgroep van Antwerp Pride zal de nominatie overwegen.

Tv-kanaal

Op 8 juli houdt Antwerp Pride een persconferentie met meer informatie. 

“Zoals ieder jaar kunnen jullie ook jullie activiteiten ingeven via onze website zodat deze verschijnen in onze online kalender alsook ons speciaal tv-kanaal dat we vanaf einde juli zullen lanceren.”

De volledige nieuwsbrief.

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “Antwerp Pride werkt aan fotoroute langs parcours prideparade als alternatief voor traditionele optocht

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: