Formule 1 introduceert regenbooglogo, maar zwijgt over LGBT’s

De Formule 1 heeft de #WeRaceAsOne-campagne gelanceerd. Een campagne voor inclusiviteit en tegen racisme. Een regenbooglogo zal te zien zijn op alle formule 1-wagens. Maar over holebi’s en transgenders zwijgt de sport.

#WeRaceAsOne wordt ingezet voor inclusie en tegen racisme. Vooral zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (35) heeft van zich laten horen over Black Lives Matter. Hamilton is zelf zwart. Als enige in de F1.

Het logo ziet er ‘verdacht’ LGBT uit, met de gewoonlijke zes kleuren van de regenboogvlag, maar ook met lichtblauw en roos van de transgendervlag. 

In de aankondiging is er aandacht voor racisme en voor de strijd tegen coronavirus COVID-19. Maar ondanks het regenbooglogo geen woord over holebiseksualiteit of transgenderisme.

In de kast

Geen enkele F1-piloot deed dan ook zijn coming-out. Geruchten genoeg. Over Ayrton Senna of Ralf Schumacher. Maar deze geruchten werden als wapen gebruikt in psychologische oorlogsvoering.

Out racepiloten zijn een zeldzaamheid. Er is Danny Watts, er is Charlie Martin. Er is Sarah Moore met het project Racing Pride.

Maar in de roep naar diversiteit in de paddock zwijgt men over (homo)seksualiteit en genderidentiteit. 

Centen

De reden is nogal duidelijk. Formule 1 kost geld. Geld dat steeds minder komt uit Europa of Amerika (met Carlos Slim uit Mexico en de familie Stroll uit Canada als uitzondering) en steeds vaker uit het Midden-Oosten en Rusland. Niet bepaald landen met een regenboogkleurig imago. 

In een coronavrij kalender trekt de F1 ook naar landen holebifobe en transfobe wetgeving. Wie wil in die context uit de kast komen? 

Beeld: Formula 1
Bron: Formula 1, Autosport, eigen verslaggeving

Een gedachte over “Formule 1 introduceert regenbooglogo, maar zwijgt over LGBT’s

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: