Casa Rosa herbekijkt missie, visie en doelstellingen

De komende maanden neemt Casa Rosa de missie, visie en doelstellingen van de vzw onder de loop. De koepel van LGBT-verenigingen in Oost-Vlaanderen kreeg het verwijt conservatief te zijn. Nieuwe leden van de raad van bestuur namen ontslag nadat ze naar eigen zeggen werden tegengewerkt en de kans om een person of colour (POC) in dienst te nemen werd genegeerd

“Casa Rosa hoorde de afgelopen tijd heel wat bezorgdheden en opmerkingen over haar organisatie. We gaan deze niet negeren. We willen graag met een open en  kritische blik naar onze organisatie  kijken. Casa Rosa is jullie huis en staat open voor alle vormen van ideeën, kritiek en inspiratie. Samen geven we verder de toekomst van Casa Rosa vorm.”

Stad Gent

De komende maanden doet het roze huis in Gent aan introspectie. “We koppelen dit bovendien aan het onderzoek van Stad Gent dat peilt naar de wisselwerking tussen de stad en het middenveld en het middenveld onderling. Wij breiden deze denkoefening uit naar heel Oost-Vlaanderen.

“De aangesloten verenigingen, LGBTQIA+-personen en hun omgeving zijn hier een onmisbare schakel. 

Eind augustus organiseert de vereniging een open denkmoment. “Om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen, en kritiek, wensen en bezorgdheden te uiten. Nadien gaan we samen aan de slag.”

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: