PrideFestival Brussel verplaatst naar 12-26 september 2020

RainbowHouse Brussels verplaatst het PrideFestival naar 12 tot 26 september. PrideFestival omkadert gewoonlijk de Belgian Pride, maar door COVID-19 loopt dat nu anders.

Het programma zal binnenkort gecommuniceerd worden.

“In de jaarlijkse agenda van de LGBTQI+-gemeenschappen van Brussel is het PrideFestival een absoluut hoogtepunt”, aldus het Brusselse regenbooghuis.

“Het is het moment dat het dagelijkse werk van de verenigingen en hun politieke eisen in de schijnwerpers worden gezet.” 

Gezondheid

Door een merkwaardige ironie van het lot is het thema van dit jaar gezondheid met #WeCare.

“De afgelopen decennia zijn de rechten van LGBTQI+ in België aanzienlijk verbeterd. Er zijn echter nog grote uitdagingen, zeker op het gebied van de gezondheid. Welzijn betekent immers niet alleen een goede lichamelijke gezondheid maar ook de psychologische en sociale aspecten zijn van groot belang.”

Met het thema #WeCare vestigen de drie regionale koepels – RainbowHouse Brussels, Arc-en-ciel Wallonie en çavaria – de aandacht op de vele uitdagingen die moeten worden aangegaan, zoals hiv-preventie en de toegankelijkheid van de gezondheidszorg voor transgender personen.

“Laten we samen de gezondheid van LGBTQI+-mensen in alle aspecten verbeteren.”

Beeld: PrideFestival
Bron: PrideFestival

Een gedachte over “PrideFestival Brussel verplaatst naar 12-26 september 2020

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: