Leuke boodschap of queerbaiting? ‘Someday My Prince Will Come’ gezongen door mannenstem

Op 15 juli heropent Disneyland in Parijs met respect voor anticoronamaatregelen. Disneyland Paris heeft hiervoor een promofilmpje waarbij ‘Someday My Prince Will Come‘ uit ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen‘ gezongen wordt door een man.

Wil Disney zeggen dat het oké is om als man een prins te willen? Allicht. Maar echt expliciet is de boodschap niet te noemen. Disney organiseert wel acties voor holebi’s en transgenders. Het bedrijf ontwerpt ook merchandising op maat van LGBT’s. 

Maar out personages in Disney-producties zijn schaars, ondergeschikt en slechts impliciet.

Dus: een leuke boodschap? Of toch wel queerbaiting en snel die roze euro’s binnenrijven? 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: