M HKA brengt tentoonstelling ‘Together.’ voor Antwerp Pride van 5 augustus tot 6 september

Het Museum voor Hedendaagse Kunst in Antwerpen (M HKA) brengt in samenwerking met Antwerp Pride de tentoonstelling ‘Together.‘. Helemaal coronaveilig. 

‘Together.’ wordt gecureerd door kunstenaar Philip Huyghe. “We nodigen verschillende kunstenaars, waaronder Carla Arocha & Stéphane Schraenen, Marijke De Roover, Philip Huyghe en Stef Van Looveren, uit om in een eigen bubble samen te werken rond thema’s die de LGBTQIA+gemeenschap versterken, en om zo een inclusieve tentoonstelling te bouwen. De uitgenodigde kunstenaars willen met hun visuele taal een wereld vormgeven waarin diversiteit een kwaliteit is die spannende en uitdagende ideeën brengt in de wereld waarin we allemaal leven.”

Dit jaar moest een feestjaar worden waarin de eerste pride(s) werd gevierd. Vijftig jaar geleden, op 28 juni 1970, exact een jaar na de beruchte Stonewall Inn-rellen, vond in New York de eerste prideparade plaats. 

Deze twee historische gebeurtenissen markeren het begin van de moderne emancipatiebeweging voor holebi’s en transgenders die erin is geslaagd hun agenda over de hele wereld te implementeren en om zo een van de belangrijkste sociale verschuivingen van onze hedendaagse tijd te forceren.

Geen parade

Door de coronamaatregelen is het de eerste keer dat er geen parade, manifestaties of feesten zijn. De organisatie van Antwerp Pride heeft daarom besloten om van 5 tot en met 9 augustus kleinere evenementen te programmeren onder de noemer ‘Together We Pride’, rekening houdend met de geldende veiligheidsvoorschriften. 

Beeld: Timothy Junes
Bron: M HKA

2 gedachten over “M HKA brengt tentoonstelling ‘Together.’ voor Antwerp Pride van 5 augustus tot 6 september

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: