ANTWERP QUEER ARTS FESTIVAL | Van maandag 3 augustus tot zondag 9 augustus in De Studio en in heel Antwerpen

Van maandag 3 augustus tot zondag 9 augustus kan je in De Studio in Antwerpen terecht voor een overvloed aan performance, (kort)films, spoken word en concerten.

Beeldende kunstenaars en woordartiesten verzorgen daarbovenop een queer parcours van ’t Eilandje tot aan De Studio.

In De Studio presenteert Antwerp Queer Arts Festival (AQAF), een project van Het Roze Huis – çavaria Antwerpen, een uitdagende line-up. Daar staan onder anderen Tom Lanoye, Martha Da’ro, BRYN, Habibitch, Lyra Pramuk, Les Ames Perdues en Lebruce op je te wachten.

Allerjongsten

Het festival schenkt voor het eerst ook aandacht aan de ontwikkeling van de allerjongsten: Gregory Frateur en Fleur Pierets lezen op zondag voor uit hun favoriete queer kinderboeken.

Geen centraal thema

Dit jaar geen thematische editie – vorig jaar stond in het teken van RIOT naar aanleiding van 50 jaar Stonewall. De curatoren van het festival willen vooral verder inzoomen op wat het betekent een queer kunstenfestival te zijn.

Weg van de mainstream, kritisch, superdivers en met oog voor hoe publiek betrokken kan worden, ook in tijden van corona. Performer Gregory Frateur, kunsthistoricus David Snels, filmmaker Guido Verelst, woordkunstenaar Hind Eljadid en beeldend kunstenaar Jill Bertels ontfermden zich al eerder over de programmatie. Nieuw aan boord zijn auteur en kunstenaar Fleur Pierets en beeldend kunstenaar Stef Van Looveren.

Wandeling

De coronamaatregelen inspireerde de organisatie van het Antwerp Queer Arts Festival tot het creëren van een queer arts-wandeling doorheen de stad.

Die loopt van Galerie Verbeeck – Van Dyck op ’t Eilandje waar de eerste editie van het festival startte tot aan De Studio, sinds vorig jaar de thuisbasis van het festival. Op die route kom je werk tegen van lokale talenten zoals Stef Van Looveren en Fleur Pierets en de Brit Jenkin Van Zyl

Ze brengen op verschillende locaties teksten, sculpturen, fotografie, video-installaties… 

Wandel op jezelf of samen met stadsgidsen Tanguy Ottomer en Silvia Terrenzio.

Beeld: Antwerp Queer Arts Festival
Bron: Antwerp Queer Arts Festival

%d bloggers liken dit: