Steve Vermaelen met Marcia Poelman covoorzitter van Het Roze Huis – çavaria Antwerpen 

Het Roze Huis – çavaria Antwerpen heeft een nieuwe covoorzitter. Steve Vermaelen (31) zal samen met Marcia Poelman de functie van covoorzitter bekleden binnen de raad van bestuur. 

Zijn aanstelling is bevestigd op de algemene vergadering op 27 juni. 

Vermaelen zal instaan voor de interne organisatie en interne communicatie van Het Roze Huis. Daarnaast zal hij zich onder meer inzetten voor betrokkenheid naar de Antwerpse LGBT+-verenigingen die zijn aangesloten bij Het Roze Huis. 

Vermaelen is interieurarchitect van opleiding en geboren in Oost-Berlijn voor de val van de muur. Hij woont nu twaalf jaar in Antwerpen. Hij is de echtgenoot van Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V). Het koppel was te zien in de Eén-realityreeks ‘Het gezin‘.

Bestuurder en covoorzitter 

“Ik ben een jaar actief als bestuurslid bij Het Roze Huis. Verkozen worden tot covoorzitter betekent voor mij nóg meer kunnen betekenen voor Het Roze Huis. Ik zie de communicatie van Het Roze Huis als een begin- en eindpunt van een steeds bredere beweging waar iedereen aan kan participeren”, aldus Vermaelen in een persbericht.  

Het Roze Huis behartigt al 25 jaar de belangen van de regenbooggemeenschap in de provincie Antwerpen. “Door actie te voeren en vorming en advies te verstrekken, gaan we het hokjesdenken tegen en werken we mee aan de gelijke kansen van eenieder. 

“We zien toe op het behoud en uitbreiding van de rechten van onze achterban.”

“Als koepel ondersteunen wij de werking van het provinciale verenigingsleven rond seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie. Door ontmoeting, uitwisseling en samenwerking, versterken we de zichtbaarheid van onze doelgroep en het welzijn en de positie van de mensen in onze gemeenschap.”

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Steve Vermaelen met Marcia Poelman covoorzitter van Het Roze Huis – çavaria Antwerpen 

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: