TINDER | Een op de vijf matches zijn tussen mensen van hetzelfde geslacht, jongeren eerder out online dat offline

Een op de vijf Tinder-matches in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten is gelegd tussen mensen van hetzelfde geslacht. Dat zegt Tinder zelf. Jonge holebi’s en transgenders blijken ook eerder online dan in real life uit de kast te zijn. 

Het onderzoek focuste op 18 tot 25-jarigen. Generatie Z, volgens de onderzoekers.  De meesten wil “hun authentieke zelf” zijn. Maar 41% van de non-binaire en 78% van de transgender jongeren is online wel out, maar niet offline. 

Moeilijk

61% van de Z’s zegt dat het moeilijk is zichzelf te zijn. Slechts 13% is out bij vrienden en familie. 

De respondenten verklaren dat datingapps helpen bij zelfontdekking en bij het leren kennen van mensen met een verschillende achtergond. 

Open

35% zegt meer open te staan voor daten met iemand met een andere gender(identiteit) dan drie jaar geleden. Een op de vijf zegt een niet-traditionele relatie te starten. Bijvoorbeeld een polyamoreuze relatie. 

Oriëntatie

Vorig jaar lanceerde Tinder de optie om tot drie seksuele geaardheden aan te duiden. Deze optie werd gelanceerd in het VK, de VS, Australië, Canada, Ierland en Nieuw-Zeeland

De opties zijn onder meer: hetero, homo, lesbisch, biseksueel, demiseksueel, aseksueel, panseksueel, queer en questioning

62% heeft deze optie aangeduid. Vooral jongeren doen dit. Velen kiezen straight en questioning

Verenigd Koninkrijk

Onderzoeksbureau YouGov deed extra onderzoek voor Tinder in het Verenigd Koninkrijk. 

Er goed uitzien en humor is minder belangrijk voor Generatie Z. 48% verkiest authenticiteit, 18% humor en 4% beleefdheid. 

79% zegt tolerantie belangrijk te vinden. 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Gay Star News

%d bloggers liken dit: