PRIDE AMSTERDAM | Betoging op 1 augustus en pride beleven via Pride TV

Pride Amsterdam komt dit jaar met een alternatief programma om in coronatijd alsnog zichtbaar te zijn. Een pride organiseren in een 1,5-meter-maatschappij is simpelweg niet haalbaar. Daarom is een alternatief programma bedacht voor 25 juli tot 2 augustus.

“Zichtbaarheid van de seksuele en genderdiversiteit is erg belangrijk voor de emancipatie van onze community”, zegt directeur Lucien Spee.

“We kunnen het ons daarom niet veroorloven om een jaar over te slaan. Aandacht blijven vragen voor onze boodschap is essentieel en constant werken aan de acceptatie van de LGBT+-gemeenschap.Tegelijkertijd willen we onze community ook iets bieden tijdens de prideperiode. Zowel online als offline zijn we een en ander aan het organiseren.”

Pride TV

Samen met de Amsterdamse omroep SATO gaat Pride Amsterdam gedurende negen dagen Pride TV maken. Vanuit het theater in de OBA wordt dagelijks tussen 12 en19 uur een liveprogramma verzorgd. 

Elke dag volop aandacht voor alle aspecten van de pride. De uitzendingen worden online via www.pridetv.nl en via de kabel op SALTO uitgezonden.

Maar ook OUTtv, KPN en Ziggo hebben aangegeven interesse te hebben”, aldus directeur Spee. 

Offline

Op straat kan in de week van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus de ‘Find All Flags Tour‘ worden gelopen als alternatief voor de Pride Walk

Iedereen kan op eigen gelegenheid vanaf het Homomonument bij de Westerkerk langs allerlei voor de LGBT+-community markante plekken in Amsterdam wandelen. De route is inclusief plattegrond en speciaal speldje voor € 5 te koop bij Pinkpoint op de Westermarkt.

Tentoonstelling op de Dam

Op de Dam wordt in diezelfde periode een openluchtexpositie gehouden. De expositie bestaat uit 73 vlaggen van landen waar homoseksualiteit nog in het wetboek van strafrecht staat. Om de mast van elke vlag komt een bord met tekst en uitleg. Aan de rand van de Dam worden informatieborden geplaatst met de duiding van het project.

Betoging

Op zaterdag 1 augustus van 10 tot 14 uur is er een demonstratie om zichtbaarheid te zijn en aandacht te vragen voor de rechten van LGBTI’s.

Beeld: Wikipedia
Bron: Pride Amsterdam, Roze Golf

%d bloggers liken dit: