NEDERLAND | Roze in Blauw waarschuwt datende homo- en biseksuele mannen voor afpersers

In Nederland waarschuwt politienetwerk Roze in Blauw homo- en biseksuele mannen die langzaam weer beginnen met daten, voorzichtig te doen. Er lijkt een bende actief welke zich richt op homoseksuele mannen. 

“Langzaam maar zeker beginnen mensen weer met daten. Daten moet vooral leuk én veilig zijn”, aldus Roze in Blauw.

“Roze in Blauw ziet een opvallende trend bij slachtoffers van mislukte dates of pogingen daartoe. Aanvankelijk verloopt de correspondentie tussen het slachtoffer en zijn ‘date’ prettig. Echter vanuit het niets claimt de ‘date’ minderjarig te zijn en probeert hiermee zijn slachtoffer onder druk te zetten en geld afhandig te maken.”

“Bent u slachtoffer geworden of is u dit overkomen? Maak hier melding van en bel ons op +31 88 169 1234.”

Beeld: Wikipedia 

%d bloggers liken dit: