VIDEO | Antwerp Pride 2020 moet en zal corona-veilig zijn

Editie 2020 van Antwerp Pride moet en zal corona-veilig verlopen. Dat benadrukte voorzitter Bart Abeel tijdens de presentatie van het pridefestival in Antwerpen

Abeel kreeg de vraag of horecazaken die toch een evenement organiseren, zich kunnen aansluiten aan het pridefestival. Veel kan Abeel daar niet over zeggen.

“Maar we willen wel oproepen: wees verstandig. Doe niet alsof het virus er niet is. Laten we de vrijheid die we hebben goed gebruiken en de kantjes er niet van aflopen.”

“Er is ook heel wat social fingerpointing op dit moment. Mensen verdragen het van elkaar ook niet”, verwijzend naar nieuwsberichten over feestende jongeren in Portugal of Knokke-Heist.

“Wij gaan daar als Antwerp Pride echt tegen ingaan. Wij gaan duidelijk zeggen: de regels zijn de regels. Als de politie moet ingrijpen, dan moet dat maar.”

Eerder verklaarde Abeel dat om opgenomen te worden in de agenda, evenementen coronaproof moeten zijn en toegestaan door de stadsdiensten.

“Nog niet genormaliseerd”

Schepen voor Haven, Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening Annick De Ridder (N-VA). “We ontwaken uit een COVID-nachtmerrie die we allemaal anders hebben beleefd”, verwees ze naar de maanden lockdown. 

“Maar we zijn nog altijd niet genormaliseerd. We zitten nog in een heel moeilijke periode. We doen er alles aan om een heropflakkering te vermijden.” 

“Kan er veel en proberen we te faciliteren als Stad? Ja. Maar zitten we met begrenzingen en beperkingen? Absoluut.”

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: