VIDEO | Koen De Preter exploreert in ‘Tender Men’ mannelijke gevoeligheid en aanrakingen

Danser en choreograaf Koen De Preter werkt aan zijn voorstelling ‘Tender Men‘, die in oktober in première. De vier dansers vormen een bubbel om te kunnen repeteren. Het stuk gaat net over intimiteit en aanrakingen.

‘Tender Men’ is een dansvoorstelling over mannen en gevoeligheden. “Over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie van aanrakingen, maar ook over de chaos en de misverstanden die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn”, introduceert De Preter de voorstelling op zijn website.

‘Tender Men’ zit op de grens tussen bro, bromance en romance. Vier internationale dansers – met elk hun eigen dansachtergrond, afkomst en identiteit – staan symbool voor tederheid, kwetsbaarheid en ruwheid. 

De voorstelling zet de ambiguïteit tussen het stoere en het sensuele in de verf en werpt een licht op onze samenleving waarin we steeds banger zijn om elkaar aan te raken.

De Preter creëert een universum waarin mannelijkheid en de gevoeligheid ervan centraal staan. Hij stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie.

ATV woonde een repetitie bij in ccBE.

‘Tender Men’
Van: Koen De Preter.
Met: Benoît Nieto Duran, Johhan Rosenberg, Po-Nien Wang, Souleymane Sanogo.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Koen De Preter, CC Berchem, ATV

%d bloggers liken dit: