Vlaamse Leeuw met regenboognagellak voor holebi’s en transgenders

11 juli is de Vlaamse Feestdag. Maar de leeuwenvlag voelt voor velen wrang aan omdat die zo gepolitiseerd is. Noortje Palmers en Jasper Declercq bedachten negen alternatieven. Zo is er de versie met regenboogklauwen voor holebi’s en transgenders. 

De aanpassingen zijn veelal discreet. Behalve die met het pintje voor pintjesliefhebbers. Maar je hebt wel enige duiding nodig om de bruine nagels te zien voor niet-blanke Vlamingen, de regenboognagels voor LGBT’s, het kunstbeen voor personen met een handicap, zweet voor sporters en een hart voor iedereen in Vlaanderen.

De micro voor performers valt misschien ook op. Of de hanenstaart voor Vlamingen met Franstalige achtergrond. 

Alle nieuwe Vlaamse vlaggen.

Beeld: Noortje Palmers en Jasper Declercq, VlaamseVlag.be

%d bloggers liken dit: