NEDERLAND | Minister belooft maatregelen tegen homofoob en transfoob geweld

Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (CDA) heeft bij een bezoek aan COC Nederland beloofd werk te maken van maatregelen tegen holebifoob en transfoob geweld. 

De minister bezocht ook de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam, sprak met dragqueen Monique de la Fressange, trok naar transgendercafé De Lellebel.

Van COC Nederland en Transgender Netwerk Nederland (TNN) kreeg hij een actieplan tegen holebifoob en transfoob geweld. 

Hogere straffen

De minister liet weten positief te staan tegenover hogere straffen bij discriminerend geweld en zegde toe meer recherchecapaciteit vrij te zullen maken om zaken aan te pakken waarin mensen worden uitgescholden om hun seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Voorts wil de minister dat er verplichte aandacht komt voor de aanpak van discriminatie op de politieacademie en gaat hij kijken hoe de teams van Roze in Blauw beter kunnen worden ingebed in de politieorganisatie. Nu moeten deze agenten dit werk nog in hun vrije tijd doen.

Aangiftes

Grapperhaus zei tijdens zijn werkbezoek ook nog: “Zorg dat de slachtoffers aangifte doen, want dan zien we hoe groot het geweld tegen deze groep is. Scherp ook de straffen aan. Laat een dader bijvoorbeeld ook in een gaybar bedienen, zodat die met LHBTQ’s kennismaakt”.

Beeld: Wikipedia
Bron: Het Parool, Gaykrant

%d bloggers liken dit: