Roze Filmdagen alsnog van start tijdens Pride Amsterdam

Nu de lockdown maatregelen zijn versoepeld gaan de 23ste Roze Filmdagen in Amsterdam alsnog van start: Roze Filmdagen REDUX

Een deel van de geweldige 2020 filmselectie wordt getoond in Het Ketelhuis. Roze Filmdagen REDUX start op 25 juli, de eerste dag van de Amsterdam Pride-week. Vervolgens worden er LGBTQ-films vertoond op 29 augustus en het hele weekend van 18 tot 20 september.

“Het Ketelhuis is deze dagen het decor van niet eerder vertoonde speelfilms, korte films en documentaires van over de hele wereld, inclusief drie premières van Nederlandse documentaires. Dit inhaalfestival zal kleinschaliger en anders zijn dan anders, maar we zijn blij dat we toch de kans krijgen enkele fraaie films op het witte doek te kunnen vertonen”, aldus de organisatie van de Roze Filmdagen.

Start festival

Op 25 juli start het festival ‘s middags met ‘Todos cambianos‘ (Arturo Montenegro, Panama, 2019). Deze Panamese Oscar-inzending is een inspirerend verhaal over de veranderingen die een gezin doormaakt als een van hen in transitie gaat. 

Vervolgens de Nederlandse documentaire ‘De stad was van ons’ over radicaal feminisme in de jaren 1970.

Oorspronkelijke openingsfilm

In de avond is het tijd voor ‘Tu me manques‘ (Rodrigo Bellott, Bolivia, 2019). De oorspronkelijke openingsfilm van de Roze Filmdagen 2020, een beeldschoon en indrukwekkend verhaal over verlies en vergeving. 

De eerste dag wordt afgesloten met ‘Closer To Heaven’ en ‘Motta’. Een collage van korte films over de verlokkingen van aardse liefde). Het Ketelhuis hanteert natuurlijk speciale maatregelen in verband met corona. De zaalcapaciteit is beperkt. 

Praktische informatie.

Beeld: Wikipedia
Bron: Vrije Tijd Amsterdam

%d bloggers liken dit: