SINGAPORE | Tv-producenten bieden excuses aan voor homofobe verhaallijnen in serie

In Singapore heeft Mediacorp verontschuldigingen aangeboden voor het tonen van homofobe verhaallijnen in de reeks ‘My Guardian Angels‘. 

In de reeks randt een basketbalcoach met soa’s jongens aan. Ook zien kijkers hoe de protagonisten worstelen met de eventuele homoseksualiteit van hun kinderen.

Productiehuis Mediacorp kreeg online veel kritiek hiervoor. Het reageerde maandag met verontschuldigen en de uitleg dat het niet zo bedoeld was. De reeks wilde “jongeren waarschuwen” (pedofilie) en “het echte leven tonen” (worstelen met homoseksualiteit). 

Mediaregels in Singapore verbieden homopropaganda. Homoseks is er dan ook strafbaar.

Salad bowl

Singapore is een salad bowl. Een salade. In tegenstelling tot de melting pot of smeltkroes zijn er weliswaar veel ingrediënten, maar ze blijven wel onderscheidbaar. In Singapore is er een Indiase gemeenschap, een Maleisische, een Chinese een moslimgemeenschap en een blanke, westerse gemeenschap. 

Dictatuur

Singapore is een zachte dictatuur. Sinds de onafhankelijkheid in 1965 is de stadstaat een economisch succes geworden. De Chinese, Singaporese, Indische en Westerse gemeenschappen leven vredig samen, maar veelal apart. 

Maar individuele vrijheden zijn oppervlakkig. Persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en ideologie zijn beperkt.

Beeld: Wikipedia
Bron: The Straits Times

%d bloggers liken dit: