VIDEO | Dr. Jonas Roelens: “Zijn homo’s verantwoordelijk voor corona?”

Dr. Jonas Roelens, genderhistoricus aan de Universiteit Gent beschrijft in ‘Zijn homo’s verantwoordelijk voor corona?‘ voor de Universiteit van Vlaanderen de zondeboktheorie aan de hand van homovervolgingen in de jaren 1400-1500 en de coronacrisis.

Roelens won met zijn doctoraat ‘Burgers & Sodomieten. Perceptie en vervolging van Sodomie in de Zuidelijke Nederlanden (1400-1700)‘ de Vlaamse PhD Cup. Hij focuste zondag op Brugge in het graafschap Vlaanderen

Samen met Wannes Dupont en Elwin Hofman schreef hij ook het boek ‘Verzwegen verlangen. Een geschiedenis van homoseksualiteit in België‘.

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “VIDEO | Dr. Jonas Roelens: “Zijn homo’s verantwoordelijk voor corona?”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: