Homofobe reacties op getuigenis Nourdin van Red & Blue over coronacrisis

Nourdin Ben Sellam baat Cargo Club / Red & Blue uit. In Gazet van Antwerpen getuigt hij over de stress die de coronasluiting met zich meebrengt. Op Facebook krijgt Nourdin de wind van voren. En daarbij worden homofobie en racisme niet geschuwd. 

“Mijn zaak is al vier maanden gesloten. Ik slaap nog drie tot vier uur per nacht. Hoe kan ik gelukkig zijn als mijn onderneming, die ik beschouw als mijn kindje, aan het sterven is? Ik heb geen opbrengsten, maar mijn kosten zoals de huur en een lening blijven lopen”, zegt Nourdin in de krant.

“Ik vrees dat mijn discotheek de rest van het jaar gesloten zal blijven. Mijn financiële buffer smelt steeds verder weg. Met een vergoeding van 160 euro per verplichte sluitingsdag ga ik er niet komen. Ik weiger de Red & Blue op te geven omdat ik dan al het geld kwijt ben dat ik hierin heb geïnvesteerd.”

Reden genoeg blijkbaar om fel tekeer te gaan op Facebook, vinden sommige gebruikers van het medium. Dat een moslim gay feestjes organiseert, vinden sommigen niet kunnen. De opbrengsten zijn dan haram of onrein. Zelf gezocht, vinden anderen.

Gelukkig zijn er ook veel steunbetuigingen.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Gazet van Antwerpen

%d bloggers liken dit: