ANTWERP PRIDE | Maria-toer van Antwerpen in LGBT-pridesausje

Silvia Terrenzio heeft haar Maria-toer van Antwerpen een pridesausje gegeven. 

Start: De Kathedraal – Eindpunt: Ossenmarkt Op deze wandeling door het historische centrum, ontdek je hoe queer de populairste heilige van de Katholieke Kerk kan zijn. Want Maria is niet alleen de beschermster van Antwerpen, ze is een diva bij uitstek en bevoorrechte getuige van eeuwen kunst, cultuur en geschiedenis. Als erfgename van heidense godinnen houdt ze zich staande in een patriarchaal systeem en haar beeltenis geeft de stad een flair die onmiskenbaar camp is. Samen met gids Silvia maak je een wilde tocht langs de mooiste Mariabeeldjes van ‘t Stad.

Op vrijdag 7 augustus. 

Praktische informatie.
Inschrijvingen

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “ANTWERP PRIDE | Maria-toer van Antwerpen in LGBT-pridesausje

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: