Recordaantal LGBT-verkozenen in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn er 843 holebi’s en transgenders in public office. Verkozen voor een parlement, geeenteraad of in een uitvoerende functie zoals gouverneur

Vier jaar geleden waren dat er nog 417.

Dat blijkt uit cijfers van het Victory Institute. Onder die 843 mensen zijn twee senatoren, twee gouverneurs en zeven leden van het Huis van Afgevaardigden. Volgens het instituut kan dit jaar een recordaantal LGBT’s verkozen worden, waaronder in het Congres.

Er is volgens de cijfers een duidelijk verschil tussen de twee politieke kampen in de VS. 438 verkozenen zijn aangesloten bij de Democratische Partij, 16 bij de Republikeinse Partij.

Van schoolbestuur tot Congres

Volgens het Instituut is 4,5% van het aantal volwassen Amerikanen holebi en/of transgender, maar wordt maar 0,17% van de 510.000 verkiesbare posities door een LGBT bezet. Daarbij is gekeken naar alle verkiesbare plaatsen, van het federaal Congres tot schoolbesturen.

In New York liggen voor het eerst twee zwarte, openlijk homoseksuele kandidaten op koers voor een zetel in het Congres. Als dat lukt is het voor het eerst dat een zwarte, openlijke homoseksuele man in het Congres plaatsneemt.

Beeld: Wikipedia
Bron: NOS, Roze Golf

%d bloggers liken dit: