Themaweek op Nederlandse televisie voor Pride Amsterdam

De KRO-NCRV komt in de week van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus met een groot aantal programma’s over holebi’s en transgenders in Nederland. De omroep doet dit omdat een ‘gewone’ Pride Amsterdam niet kan plaatsvinden. 

KRO-NCRV zal gedurende deze week op televisie, radio en online op alle mogelijke manieren de boodschap Liefde is van iedereen uitdragen. 

De omroep vindt het belangrijk dat dit thema ondanks het afgelasten van de pride, veel aandacht krijgt. Veel bekende programmamakers komen met speciale uitzendingen die homoseksualiteit in Nederland anno 2020 van verschillende kanten belicht.

Jan Kooijman heeft de documentaire ‘Mans genoeg‘ gemaakt, over de 30-jarige Saïd Zankoua die op 17 mei in Amsterdam overleed. De jonge Saïd was een bekend gezicht in de Amsterdamse gayscene maar leidde een dubbelleven omdat zijn familie zijn geaardheid als een ziekte zag. Hij heeft in zijn leven tientallen keren te maken gekregen met homogeweld, dat hem werd aangedaan door mensen uit zijn omgeving die zijn homoseksualiteit niet accepteerden.

Dierenwereld

Regisseur Frans Bromet maakte een documentaire over homohaat in Nederland. In ‘Homopesten‘ reconstrueert Bromet diverse gevallen van homofoob geweld. Vaak blijken de daders van pesterijen buurtgenoten of bekenden te zijn. 

Ook zendt de KRO-NCRV een portret uit van Mahmoud Hassino, die in Istanboel de allereerste Mister Gay Syria-verkiezingen organiseerde.

Daarnaast is er een programma waarin wordt uitgelegd hoe moeilijk het voor homomannen in Nederland is om een kinderwens in vervulling te laten gaan. 

En in een speciale aflevering van ‘BinnensteBuiten‘ gaat bioloog Charlotte Vermeulen op zoek naar het antwoord op de vraag of er in de dierenwereld ook holebi’s en transgenders zijn.

Beemd: Wikipedia
Bron: ANP 

%d bloggers liken dit: