NEDERLAND | Holebi’s en transgenders verdeeld over ‘LGBT-vriendelijk’-sticker op cafédeur

De helft van de holebi’s en transgenders in Nederland vindt het belangrijk dat een café aangeeft of dat het LGBT-vriendelijk is. Met een regenboogsticker bijvoorbeeld. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van EenVandaag bij ruim 3.500 LGBT’s in de aanloop naar Pride Amsterdam.

45% vindt juist van niet.

Deelnemers die het belangrijk vinden dat horeca aangeven LGBTI-vriendelijk te zijn, schrijven dat het een gevoel van veiligheid geeft. Wel hopen ze dat het expliciet benoemen in de toekomst niet meer nodig is.

Respondenten die het niet belangrijk vinden dat horeca expliciet aangeeft LGBTI-vriendelijk te zijn, vinden dat de LGBTI-gemeenschap hiermee worden weggezet als aparte groep in plaats van dat het aan inclusiviteit bijdraagt.

25% van de deelnemers zegt bij het bezoeken van een club meestal op te letten of deze aangeeft LHBTI-vriendelijk te zijn. Bij cafés is dat 22%en bij hotels 11%.

Over het onderzoek

3.657 LGBTI’s werden bevraagd tussen 6 en 16 juli 2020. e resultaten zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, burgerlijke staat, stemgedrag en spreiding over het land. Meer uitslagen van het onderzoek worden 31 juli gepresenteerd in EenVandaag.

Beeld: Wikipedia
Bron: EenVandaag

%d bloggers liken dit: