1 AUGUSTUS | Betoging tegen homofoob en transfoob geweld tijdens Pride Amsterdam

COC Nederland, Transgender Netwerk Nederland (TNN), Nederlands Netwerk Intersekse/DSD (NNID) en Trans United Nederland houden op zaterdag 1 augustus vanaf 10 uur een betoging in Amsterdam tegen holebifoob en transfoob geweld

Pride Amsterdam organiseert die dag een corona-proof protesttocht van het Museumplein naar de Dam, tegen de vele recente gevallen van geweld tegen onze gemeenschap.

STOP HET GEWELD! Dat is onze oproep op 1 augustus. We willen dat de regering meer doet tegen anti-LHBTI-geweld. We willen een land waar iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn, wat ook je seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken zijn. En wat ook je huidskleur, geslacht of achtergrond is. Een land zonder discriminatie en zonder discriminerend geweld.    

Kom jij op 1 augustus ook naar het Museumplein?

STOP HET GEWELD!

Zaterdag 1 augustus 2020 vanaf 10 uur. Vertrek naar de Dam rond 12 uur.

Meeting Point COC, TNN, NNID & Trans United: vanaf 9:45 uur nabij hoofdingang Stedelijk Museum op het Museumplein in Amsterdam. 

In verband met de covid-19 regels houden we 1,5 meter afstand. Gebruik daarvoor de stippen op de grond.

Elke week raak

Het was de afgelopen tijd bijna elke week raak. In Amsterdam Oost werd een mannenkoppel meerdere keren uitgescholden en aangevallen toen ze hand in hand over straat liepen. In zowel Rotterdam als Amsterdam werden transgender vrouwen belaagd in de metro. Op diverse plaatsen in het land werden mensen verwond met een glasscherf, van hun fiets getrapt en bewusteloos geslagen.

Ongeveer zeven op de tien holebi’s, transgenders n intersekse mensen in Nederland krijgen in hun leven te maken met fysiek of verbaal geweld om wie ze zijn. Jaarlijks doen zo’n 2000 mensen aangifte. 

Er worden per jaar minder dan tien daders voor LGBTI-discriminatie veroordeeld, vaak tot lage straffen. Bijna twee derde van de LGBTI’s past hun gedrag aan om geweld te voorkómen, bijvoorbeeld door niet meer hand in hand te lopen of in een andere genderexpressie dan hun voorkeur heeft. 

“Wij willen dat het geweld stopt en dat de regering ingrijpt. Om geweld te voorkómen vragen we het kabinet om meer en betere aandacht in het onderwijs. We willen dat er meer daders worden veroordeeld. Dat straffen bij discriminatie worden verhoogd. Dat scheldwoorden als ‘manwijf’ en ‘kankerhomo’ gelden als discriminatie, en niet als ‘dagelijks taalgebruik’ zoals sommige rechters vinden. We pleiten voor discriminatierechercheurs bij de politie.”

Praktische informatie.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

Een gedachte over “1 AUGUSTUS | Betoging tegen homofoob en transfoob geweld tijdens Pride Amsterdam

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: