AMSTERDAM | Woning met regenboogvlag bekogeld met eieren

De woning van Lennaert Weijers (32) en Tommy Thomassen (32) in Amsterdam Oost is afgelopen weekend twee keer bekogeld met eieren. Aan hun balkon hangt de regenboogvlag uit voor prideweek.

Het koppel stuurde een video in bij Dumpert

Deze week is Pride week. Helaas is dat dit jaar veel minder zichtbaar dan andere jaren. Om er toch voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zien dat het ok is dat je bent wie je bent en samenwoont met wie je wil samenwonen, hebben mijn vriend en ik vrijdagavond een regenboogvlag aan ons balkon gehangen. Op zaterdagochtend en vanmorgen vonden we kapotte eieren op ons balkon. Twee van de drie dagen dat de vlag vol trots wappert. We wonen samen in Amsterdam Oost, een plek die de laatste tijd helaas steeds vaker negatief in het nieuws komt. Gelukkig hebben mijn vriend en ik nog nooit negatieve reacties op straat gekregen en eerlijk gezegd ben ik verbaasd dat er mensen zijn die ’s nachts de moeite nemen om met rauwe eieren naar ons te fietsen en deze gaan gooien. Als reactie hebben wij vandaag een tweede vlag opgehangen, onze twee vlaggen gaan deze hele week vol trots wapperen, en als het moet hangen we er nog een derde of vierde vlag bij. We zullen zien hoe groot de omelet is die we aan het eind van de week kunnen maken. Love wins!

Stadsdeelvoorzitter van Oost Maarten Poorter reageert op Twitter. “Zoveelste incident. Verschrikkelijk dit. Stop met eieren, scheldwoorden, vuile blikken en vuisten. We zijn Samen Oost!”

Amsterdam Oost kende de voorbije maanden enkele gemediatiseerde incidenten van homofobie

Beeld: Wikipedia
Bron: Het Parool, Dumpert, AT5, GayNieuws

Een gedachte over “AMSTERDAM | Woning met regenboogvlag bekogeld met eieren

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: