ANTWERP PRIDE | ‘Trail of Stories’ met Jitske Van De Veire, Lola McQueen, Fleur Pierets, Jeroen van Lievenogen, Ludo Smits, Hind Eljadid, Patrick Reyntiens, Paul Rademaeckers, Hannelore Hooyberghs, Maud Vanhauwaert, Tayo Oyesanya, Nadou Kebede, Rob Scheers

Omwille van de verstrengde maatregelen in Stad Antwerpen schrapt Antwerp Pride enkele evenementen en legt meer de focus op AntwerpPride.TV. Wat gaat er nog door en wat niet?

De volgende activiteiten worden helaas geannuleerd:

De grote fotopanelen van het ‘Trail of Stories‘ project zullen wel geplaatst worden in de stad als een symbool voor Antwerp Pride. In ‘Trail of Stories’ worden er dertien portretten geplaatst van mensen die een sterke band hebben met de LGBTQ-gemeenschap in Antwerpen. 

Paradeparcours

De portretten, gemaakt door fotografe Noortje Palmers, worden vanaf vrijdag 31 juli geplaatst langsheen het traject waar normaal de Antwerp Pride-parade zou langsgaan.

Antwerpenaren die een wandeling willen maken kunnen voorbij de portretten wandelen en via de QR-code het verhaal achter de persoon lezen. 

Maak deze wandeling individueel of enkel met je bubbel!

Anderen verwijzen we graag door naar AnttwerpPride.TV, waar je eveneens de personen en de verhalen kan ontdekken. Het parcours begint op het Sint-Jansplein en gaat via de Paardenmarkt, Hessenplein en de Oude Leeuwenrui naar de Scheldenkaaien en zo naar de Gedempte Zuiderdokken.

De geportretteerden zijn in willekeurige volgorde:

 • Jitske Van De Veire, woordvoerder Wel Jong Niet Hetero;
 • Lola McQueen (Alexander Decrans), dragqueen en persoon die opkomt voor dove en slechthorende holebi’s en transgenders;
 • Fleur Pierets, kunstenares, auteur, activiste.
 • Jeroen van Lievenogen, oprichter en organisator van Darklands;
 • Ludo Smits, oprichter van Hessenhuis Café en discotheek Red & Blue;
 • Hind Eljadid, woordkunstenares;
 • Patrick Reyntiens van Sensoa, lange-termijn-hiv-overlever;
 • Paul Rademaeckers, oprichter van het GOC en die in augustus 100 jaar wordt;
 • Hannelore Hooyberghs, transgender en deejay;
 • Maud Vanhauwaert, voormalig stadsdichter van Antwerpen;
 • Tayo Oyesanya, Antwerp Pride-vrijwilliger en LGBTQ-vluchteling;
 • Nadou Kebede, ally.

Het dertiende portret is van Rob Scheers, die jarenlang een trouwe Antwerp Pride-vrijwilliger was en een bekend gezicht in onze gemeenschap. Eerder dit jaar stierf Rob aan de gevolgen van COVID-19. Op deze manier wil Antwerp Pride hem een eerbetoon geven, maar ook alle slachtoffers van deze pandemie en de mensen in essentiële beroepen, waarin ook veel LGBTQ’s werkzaam zijn.

Andere activiteiten

De tentoonstelling ‘Together‘ in het M HKA gaat gewoon door vanaf donderdag 6 augustus, mits reservaties en het in acht nemen van de intussen gekend maatregelen. 

De geleide wandelingen onder de noemer ‘True Colors of Antwerp‘ mogen doorgaan in groepjes van maximum negen personen en één gids, met mondmasker en met de nodige social distancing.

Daarnaast kan iedereen de Antwerp Pride Surprise Box bestellen via antwerppride.tv.

Het pop-uptelevisiekanaal wordt dan ook de focus van dit jaar. Je zal hier de tijdens de prideweek terecht kunnen voor interviews, reportages, kortfilms en veel verrassingen.

Respecteer de regels

De organisatie van Antwerp Pride vraagt iedereen om de maatregelen die de verschillende overheden hebben afgekondigd ter harte te nemen en deze goed op te volgen. 

“Toeristen die van plan waren om de Pride-periode in Antwerpen door te brengen, vragen we om de reisadviezen goed in het oog te houden en op te volgen.”

“We hadden ons voorbereid op een corona-editie en die wordt nu nog een beetje ingeperkt” reageert Antwerp Pride-voorzitter Bart Abeel

“Maar gezondheid en solidariteit zijn nu het voornaamste. Ik wil iedereen bedanken die heel hard zijn best heeft gedaan om een mooi alternatief prideprogramma te bedenken en we zullen er het beste van maken. Aan de Antwerpenaren vragen we om hun regenboogvlag nu zeker uit te hangen, zodat we de boodschap van de Pride toch nog kunnen inkleuren. Hou het gezond en hou het veilig.”

Beeld: Noortje Palmers, Antwerp Pride
Bron: Antwerp Pride

6 gedachten over “ANTWERP PRIDE | ‘Trail of Stories’ met Jitske Van De Veire, Lola McQueen, Fleur Pierets, Jeroen van Lievenogen, Ludo Smits, Hind Eljadid, Patrick Reyntiens, Paul Rademaeckers, Hannelore Hooyberghs, Maud Vanhauwaert, Tayo Oyesanya, Nadou Kebede, Rob Scheers

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: