AMSTERDAM | Betoging tegen holebifoob en transfoob geweld afgelast door corona

Pride Amsterdam annuleert de betoging holebifoob en transfoob geweld van 1 augustus. Dat moest plaatsvinden op het Museumplein. Maar ook Amsterdam kent een sterke toename aan coronabesmettingen. 

“De realiteit is verandert en Amsterdam is een van de Europese brandhaarden als het gaat om de verspreiding van het coronavirus”, schrijft Pride Amsterdam. 

“Vanwege de toegenomen toeristische drukte in de binnenstad is de gemeente genoodzaakt verschillende crowd management maatregelen te nemen om een verdere verspreiding in te dammen.”

Om haar niet voor de voeten te lopen en extra mensen naar de stad te trekken, hebben wij besloten de manifestatie niet door te laten gaan en het podium programma naar binnen te verhuizen. De boodschap aan de mensen is blijf thuis, voor de buis. Het gehele programma zal zoals gepland live worden uitgezonden maar dan vanaf een binnen locatie zonder publiek. We hebben een prachtig programma met veel optredens en speeches voor ons publiek in petto.”

Het online programma is zaterdag 1 augustus te volgen via Pride TV van Salto. De uitzending start om 12 uur en eindigt om 14 uur.

Beeld: Wikipedia
Bron: Vrije Tijd Amsterdam

%d bloggers liken dit: