VIDEO | Even de Antwerp Pride ‘Trail of Stories’ afwandelen

Nog voor de verscherpte anticoronamaatregelen in Provincie Antwerpen en Stad Antwerpen bedacht de ‘Trail of Stories‘, een fotowandelroute langs het prideparcours van 2019.

Op vrijdagavond 31 juli ga ik het parcours dan maar eens aflopen. Gedaan met werken om 20.10 uur, naar huis, uniform uit, short en T-shirt aan en hop naar het Sint-Jansplein.

Start

Helaas geen portret te zien. Jitske Van de Veire, spruit van en woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero zou er moeten prijken. Ik zoek naar een zogeheten breugelbak. Dat is Stad Antwerpen-jargon voor een beweegbare bloembak met twee vlaggenstokken. Ze zien als obstakel of als aanwijzingspaal. 

Maar ik vind Jitske niet. Bovendien is het er ongezellig druk. Mannen tussen de 20 en 50 jaar met een kinmasker. Die kin mag anderen zeker niet besmetten, denken ze ongetwijfeld. Mja. 

Ik geef het op. Ik ga de Paardenmarkt. Ter hoogte van Sint-Antonius staat Fleur Pierets

UPDATE: Jitske staat ter hoogte van de Rode 7.

Van Hessenhuis tot Red & Blue

Verder draai je rechtsaf naar het Hessenhuis. Daar staat Ludo Smits. Toepasselijk, want hij startte het café. 

Verderop, aan het kruispunt met de Oude Leeuwenrui staat Maud Vanhauwaert. Richting Schelde aan het kruispunt met het Falconplein met Mister B en het Van Schoonbekeplein met de Santos staan Jeroen Van Lievenoogen en Patrick Reyntiens.

Aan de Scheldekaaien ga je rechtsaf. Beetje verderop staat Lola McQueen, alias Lex Decrans, bij de Red & Blue.

Schelde

Wat verder zuidwaarts is er het dertiende portret, een beetje hors série, van Rob Scheers. Deze Antwerp Pride-vrijwilliger stierf aan corona. 

Aan de Suikerrui staat Tayo Oyensanya. Aan de Sint-Annavoetgangerstunnel staat Hannelore Hooyberghs. En ter hoogte van wijlen de Popi staat Paul Rademaeckers die op 31 augustus 100 wordt. 

Tegen het einde van het parcours, aan de Scheldestraat, prijkt Nadou Kebede. Hind Eljadid sluit af aan het M HKA.

Veilig en gezond

Deze Verhalenwandeling is ideaal om je benen te strekken. Antwerp Pride benadruk bij monde van woordvoerder Wilfried Eetezonne dat het niet de bedoeling is miniprides te houden. Alleen of in kleine bubbels wandelen kan wel. Met mondmasker uiteraard. 

Beeld: Timothy Junes
Portretten: Noortje Palmers

%d bloggers liken dit: