München, Valencia, San Diego, Taipei, Toronto, Auckland, Brisbane en Guadalajara willen Gay Games 2026 organiseren

Acht steden zijn nog in the running om de Gay Games van 2026 te organiseren. De Federation of Gay Games ontving twintig kandidaturen.

Deze acht steden zijn Auckland in Nieuw-Zeeland, Brisbane in Australië, Guadalajara in Mexico, München in Duitsland, San Diego in de Verenigde Staten, Taipei in Taiwan, Toronto in Canada en Valencia in Spanje

De Gay Games zeggen een positieve (financiële) impact te hebben op gaststeden en lokken 12.000 atleten naar een gaststad. De acht overgebleven kandidaten hebben tot 1 november om een bid book, een kandidatuurdossier, over te maken.

De Gay Games werden voor het eerst gehouden in 1982 in Chicago. Ze worden om de vier jaar georganiseerd. Nadien volgden San Francisco (1986), Vancouver (1990), New York (1994), Amsterdam (1998), Sydney (2002), Chicago (2006), Keulen (2010), Cleveland (2014), Parijs (2018) en Hongkong (2022). 

Quid China?

In 2018 deed de Volksrepubliek China moeilijk over de Taiwanese delegatie in Parijs. Ze werden prompt Taipei genoemd. Voor de Volksrepubliek is er één China waarvan Taiwan ook deel uitmaakt. Taiwan (de Republiek China) is de facto maar niet de iure onafhankelijk.

Beijing heeft ook zijn greep op Hongkong versterkt. Dat kan nog interessant worden. 

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: